przygotowanie - SAŁATKI

Idź do spisu treści

Menu główne:

przygotowanie

1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros, solą i pieprzem, dodajemy olej i wszystko dokładnie mieszamy. Polecam odstawić doprawione mięso na godzinę.
2. Następnie smażymy mięso na patelni na złoty kolor i zostawiamy do ostygnięcia. Najlepiej zostawić pod przykryciem, by mięso nie wyschło za bardzo.
3. Cebulę czerwoną i kapustę pekińską kroimy w cienkie plasterki.
4. Międzyczasie odsączamy kukurydzę z puszki.
5. Paprykę i ogórki kroimy w drobną kostkę.
6. Wszystkie składniki mamy przygotowane, więc układamy je warstwami w salaterce: MIĘSO / CEBULA / KETCHUP / OGÓRKI / KUKURYDZA / MAJONEZ / PAPRYKA / KAPUSTA PEKIŃSKA


 
 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego